ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

Γεώργιος Ζαχαράκης MBBS, BSc, MSc, PhD, EBGH

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ Ο Γαστρεντερολόγος Γεώργιος Ζαχαράκης είναι επισκέπτης Καθηγητής Γαστρεντερολογίας στα Εμιράτα από το 2015 και τέως επισκέπτης Καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το 2013-2015 όπου και εργάστηκε ως επιμελητής του Ενδοσκοπικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Β' Γαστρεντερολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός από το 2010-2013.

Διατηρεί σύγχρονο ιδιωτικό ιατρείο όπου εξυπηρετεί ασθενείς από Σαρωνίδα και Αττική καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο φάσμα γαστρεντερολογικών παθήσεων. Έχοντας ως σημείο αναφοράς το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την πολυετή εξειδίκευση και επαγγελματική εμπειρία, στέκεται δίπλα στον ασθενή από την πρώτη ημέρα της διάγνωσης μέχρι και το τελευταίο στάδιο της θεραπείας.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

Ως ιατροί Γαστρεντερολόγοι προτρέπουμε τον ασθενή να επισκέπτεται άμεσα τον Γαστρεντερολόγο αν πρόκειται για επίμονες γαστρεντερικές ενοχλήσεις που κατά περίπτωση μπορεί να συνοδεύονται από συμπτώματα όπως ανεξήγητη απώλεια βάρους, υψηλό πυρετό, εμετό, αλλαγές στην όρεξη, αίμα στα κόπρανα, αίσθημα κόμπου στον λαιμό.

Παθήσεις

Διάγνωση και θεραπεία ηπατιτίδων
Διάγνωση και θεραπεία Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων
του Εντέρου (ΙΦΝΕ) (νόσος crohn, ελκώδης κολίτιδα)
Εξειδικευμένη θεραπεία Συνδρόμου Ευερεθίστου Εντέρου
(σπαστική κολίτιδα)
Διαγνωστική προσπέλαση χρονίας διαρροϊκής συνδρομής και
χρονίας δυσκοιλιότητας
Δυνατότητα ανίχνευσης πρώιμων καρκινικών βλαβών του πεπτικού
Διάγνωση κοιλιοκάκης και λοιπών συνδρόμων δυσαπορρόφησης
Διάγνωση και θεραπεία ελικοβακτηριδίου του πυλωρού
Διάγνωση και θεραπεία γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
Θεραπεία καλοήθων και κακοήθων στενώσεων του πεπτικού
(αχαλασία οισοφάγου, καρκίνος οισοφάγου)

Γεώργιος Ζαχαράκης, Γαστρεντερολόγος Σαρωνίδα

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος - Επεμβατικός Ενδοσκόπος

Εκπαίδευση

2004-2010: Eιδικεύθηκε στην Γασρενετρολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπoρίας όπου έλαβε το Ευρωπαϊκό δίπλωμα Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας (EBGH) το 2010.

2004: Έλαβε με «’αριστα» το Διδακτορικό του με ερευνητική δουλειά στην Ηπατολογία από την ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Ευρωπαική υποτροφία (πρόγραμμα Intereg II).

2000: Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Απέκτησε ακολούθως ιατρική εμπειρία στην Β' Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

1996: Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (MSc) στην Ανθρώπινη Μοριακή Γενετική από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου St Mary’s στο Λονδίνο με ευρωπαική υποτροφία.

1994: Κάτοχος πτυχίου Bachelor στην Μικροβιολογία από το Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία.

Μέλος - Ενδιαφέροντα

Ο καθηγητής Γεώργιος Ζαχαράκης είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού World Journal of Gastroenterology και βοηθός συντάκτης στο International Journal of Ethics, Trauma & Victimology.

Επίσης, είναι μέλος στην Ευρωπαϊκή εταιρεία Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ECCO).

Τα κύρια ενδιαφέροντα του είναι η ελικοβακτηριδιακή λοίμωξη και ανίχνευση πρώιμων καρκινικών βλαβών του στομάχου, τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα και νόσος Crohn), η πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και του ηπατοκυτταρικού καρκίνου και η γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Ο γαστρεντερολόγος Γεώργιος Ζαχαράκης είναι ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Σημαντικός αριθμός εργασιών του (> 100) είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά στο εξωτερικό.

Συμμετέχει και στη συγγραφή βιβλίων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Θεραπευτική Ενδοσκόπηση

Πολυποδεκτομές επίπεδων πολυπόδων
(ενδοσκοπική βλεννογονεκτομή)
Kαταστροφή του επιθηλίου του οισοφάγου
Barrett με radiofrequency ablation (HALO)
Eνδοσκοπική θεραπεία κονδυλωμάτων ορθού
Διαδερμική τοποθέτηση ενδοσκοπικής γαστροστομίας
Απολίνωση κιρσών οισοφάγου
Νέες τεχνικές
Κολονοσκόπηση με Endocuff
Γαστροσκόπηση με Endocuff
Ενδοσκόπηση με κάψουλα

Ενδοσκοπικός Πύργος της Pentax

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ PENTAX

Χρησιμοποιεί την μέθοδο της υψηλής ευκρίνειας μεγεθυντικής χρωμοενδοσκόπησης που είναι ουσιαστικά επανάσταση στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των προκαρκινικών καταστάσεων και του πρώιμου καρκίνου στο πεπτικό.

Με την τελευταία σειρά ενδοσκοπικού εξοπλισμού της Pentax δύναται να χρησιμοποιηθεί η διαγνωστική μέθοδος της υψηλής ευκρίνειας (high definition), χρωμοενδοςκόπηση (I-scan) και zoom για ταυτοποίηση πολυπόδων κ πρώιμων προκαρκινικών βλαβών καθώς κ πρώιμου καρκίνου (early cancer), ουσιαστική επανάσταση στην πρόληψη του καρκίνου πεπτικού, καθώς και στην έγκαιρη διάγνωση κ θεραπεία της νόσου.

Χρήσιμα

Water immersion Κολονοσκόπηση

Η βασική ιδέα με την εμβάπτιση με νερό του παχέος εντέρου είναι ότι το νερό, αντί του αέρα, χρησιμοποιείται για να διαχέει το κόλον αρκετά κατά την εισαγωγή του ενδοσκοπίου, για να απεικονίσει το δρόμο προς τα εμπρός. Η διατήρηση του αυλού ελάχιστα διαστελλόμενου με νερό φαίνεται να μειώνει τις γωνίες στο παχύ έντερο και να διευκολύνει την πρόοδο με λιγότερο βρόχο του οργάνου στο σιγμοειδές.

Το σιγμοειδές κόλον εκπτύσσεται με άρδευση νερού κατά την κολονοσκόπηση. Επιτρέπει την εισαγωγή χωρίς αερα όργανο στο τυφλό χωρίς επιμήκυνση του κόλον και με μεγιστοποίηση της καθαρότητας κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

Virtual Chromoendoscopy (εικονική χρωμοενδοσκόπηση)

Η χρωμοενδοσκόπηση με vital stains (βαφών) μπορούν να ανιχνεύσουν μεγαλύτερο αριθμό πολύποδων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χαρακτηρισμό τους με την ταξινόμηση Kudo. Παρ 'όλα αυτά, η συνήθης χρήση αυτής της τεχνικής δεν συνιστάται λόγω της δαπάνης της και επειδή μπορεί να παρατείνει τον χρόνο εξερεύνησης. Αυτά τα μειονεκτήματα καθιστούν τις νέες τεχνικές της εικονικής χρωμοενδοσκοπηση ελκυστικότερες. Έχουν τα πλεονεκτήματα ότι είναι αναστρέψιμα, γρήγορα, καθαρά και χωρίς δυσμενείς επιδράσεις λόγω βαφών.

Με την χρωμοενδοσκόπηση οι πολύποδες εξετάζονται για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για αδενωματώδη και συνεπώς για υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου ή για υπερπλασία και επομένως για ασθενείς με χαμηλό κίνδυνο (nice quidelines).

Η μέθοδος πιθανόν να είναι πλεονεκτική για την κολονοσκόπηση επιτήρησης σε ασθενείς με μακροχρόνια ελκώδη κολίτιδα, για την αξιολόγηση του οισοφάγου Barrett ή για την ανίχνευση πολυπόδων του παχέως εντέρου.

Endocuff

Το ενδοσκοπικό cuff (Endocuff) δίνεί τη βέλτιστη όψη ολόκληρου του παχέος εντέρου, σχεδιασμένο να διατηρεί και να μεγιστοποιεί τον ορατό βλεννογόνο κατά τη διάρκεια της ενδοσκοπικής θεραπείας. Σχεδιασμένο για να αυξήσει το ποσοστό ανίχνευσης πολυπόδων.

O ιατρός γαστρεντερολόγος Γεώργιος Ζαχαράκης θα σας ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα του ενδοσκοπικού cuff εξυπηρετώντας ασθενείς και από Σαρωνίδα.

Επικοινωνία

693 3349 647

Χαραλάμπους Νικολάου 1Α, Μαρκόπουλο Μεσογαίας (1ος Όροφος)

Τι Λένε Για Εμάς

Αναζητώντας ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ΣΑΡΩΝΙΔΑ για θεραπεία Συνδρόμου Ευερεθίστου Εντέρου επισκέφτηκα τον ιατρό κ. Ζαχαράκη. Εξαιρετικός ιατρός και άνθρωπος!

Κώστας Μίτσης(πελάτης)

Κατόπιν επίμονων ενοχλήσεων στο στομάχι αποφάσισα να κλείσω ραντεβού. Ο γαστρεντερολόγος κ. Γεώργιος Ζαχαράκης στάθηκε δίπλα μου πριν και μετά τη διάγνωση για ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Νίνα Παναγή(πελάτης)

Ταλαιπωριόμουν πολύ καιρό με ενοχλήσεις στην περιοχή της κοιλιάς με έντονο και περιοδικό πόνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ιατρό κ. Ζαχαράκη για την έγκαιρη και σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Βίκυ Μάλλου(πελάτης)